Få indblik i regnskab
Vi gør det lettere for vores kunder, så de kan fokusere på det, der skaber værdi.
Vi sætter en ære i at gøre livet så let som muligt for vores kunder.
Som virksomhedsejer er det vigtigt at have regnskaberne i orden, at love og regler overholdes og deadlines imødekommes. Når du vælger SKATTESPECIALISTEN sikrer vi, at alle krav overholdes.
Vi hjælper langt hovedparten af vores kunder med at udarbejde deres årsrapporter og har derfor opbygget en betydelig erfaring. Vi benytter moderne og innovative værktøjer, så vore kunder altid får god kvalitet og værdi for pengene.
Læs videre og få et overblik over de vigtiste ting ift. regnskab
Vi sætter en ære i at hjælpe jer i gang.
Det gælder alle
Som udgangspunkt skal alle virksomheder i Danmark udarbejde et regnskab efter årsregnskabsloven.
Detaljegraden af regnskabet afhænger af din regnskabsklasse. Din regnskabsklasse vil typisk være regnskabsklasse A eller regnskabsklasse B, hvorfor det er dem, vi vil se nærmere på nu.
De to typiske regnskabsklasser - er din virksomhed en af dem?
Hvad gør sig gældende?
Mikrovirksomhed
En mikrovirksomhed skal principielt overholde de samme regnskabskrav som almindelige B-virksomheder – dog med visse undtagelser. Reglerne for mikrovirksomheder giver de helt små virksomheder mulighed for at opstille meget simple regnskaber. Det betyder, at regnskabet består af en resultatopgørelse og en balance med få yderligere oplysninger. Fordelen ved at anvende reglerne for
mikrovirksomheder er, at årsregnskabet bliver meget simpelt at opstille.
Ulempen er derimod, at en stor del af detaljegraden forsvinder, hvilket kan betyde, at interessenter kan få sværere ved at vurdere virksomheden som samarbejdspartner.
Hvad er kravene til mikrovirksomheder?
Kapitalselskaber (ApS, A/S & IVS)
Kapitalselskaber er som udgangspunkt underlagt revisionspligt. Kun statsautoriserede og registrerede revisorer (godkendte revisorer) må revidere årsregnskabet og underskrive årsrapporten. Det gælder uanset, om du får en erklæring om revision, udvidet gennemgang, review eller assistance.
Typiske Spørgsmål
Som udgangspunkt skal alle virksomheder i Danmark udarbejde et regnskab efter årsregnskabsloven. Kravene til dit regnskab afgøres af din virksomheds regnskabsklasse (oftest A eller B). Få indsigt i de forskellige krav, der er, og de værktøjer, du kan bruge til at opstille dit regnskab korrekt, i teksten over.
Et regnskab er din virksomheds økonomiske overblik, og det udarbejdes på baggrund af din løbende bogføring. Det skal give både dig og dine interessenter et overblik over indtægter og udgifter i din virksomhed. Du kan fx få indsigt i, hvor du bruger flest penge og se, om der er mulighed for at optimere dine omkostninger.
På baggrund af dine regnskabstal kan du udregne forskellige nøgletal, der gør dig i stand til at udvikle din virksomhed. Nøgletalsanalyserne kan hjælpe dig med at identificere områder, hvor din virksomhed performer godt, og områder, hvor der er potentiale for optimering.
Den periode, du skal aflægge regnskab for, kaldes dit regnskabsår. Dit regnskabsår afhænger af din virksomhedstype. Personligt ejede virksomheders regnskabsår vil altid følge kalenderåret, men nogle virksomhedstyper, fx kapitalselskaber, kan også vælge at have skævt regnskabsår, hvilket betyder, at det ikke følger kalenderåret. Det kan fx være et regnskabsår, der går fra juli til juni i stedet. Du kan se dit regnskabsår i dine vedtægte eller via offentlige data på cvr.dk.
Eksempler på selskaber:
- Selskaber, der besidder ejerandele i datter- eller associerede virksomheder (holdingselskab)
- Selskaber, der beskæftiger sig udelukkende med investering i værdipapirer, fast ejendom eller
tilsvarende (investeringsselskab)
- Selskaber, der har rettigheder eller forpligtelser, som følge af indgåede aftaler om afledte
finansielle instrumenter. Det kan fx være låneaftaler med rente- eller valutaSWAP og
tilsvarende afledte finansielle instrumenter.